МИСИЯТА НА

МОНТЕСОРИ ХАЙ!

Спазването на реда и правилата не е за сметка на детството и човешкото отношение.

Изборът не детска градина не е просто търсене на място, където детето ще учи цифри и букви, а много повече от това – с този избор детето и Вие ставате част от нашето голямо Монтесори Хай семейство. Това не е бизнес, устремен към разрастване за сметка на качеството, а малка семейна, уютна детска градина, където често децата прекарват повече време, отколкото вкъщи. Място, в което заедно с децата преживяваме техните радости и болки; щастливи и тъжни мигове: радостта от раждането на братчето и преместването в новата къща; тъгата от раздялата на мама и тати или загубата на любим човек. Индивидуалното внимание за нас не е само рекламен трик, а истинското познаване на всяко дете – дали обича броколи или авокадо, дали го е страх от насекоми, дали харесва розово или пък енциклопедии за космоса.
Не сме детската градина, в която с високопарни английски думи да ви убеждаваме, че детето ви ще стане професор. И все пак всички наши деца продължават обучението и развитието си в най-елитните училища, печелят олимпиади и медали.
За нас академичните знания не са най-важното, те са естествено последствие от всичко, което заедно с децата градим през годините.
Монтесори Хай е място, в което ще има кой да гушне детето, ако то падне и то ще се чувства обичано и разбрано!